vineri, 20 decembrie 2013

Filmele scurte din Warcraft 3


Fiind inspirat de noul film The Hobbit am revazut cele mai importante filmulete din celebrul joc Warcraft 3 si m-am decis sa le analizez si sa vad ce se poate invata din ele.
// Nu uita să setezi maximul de calitate: 360p primele 2 , 480p ultimele 2.


Inceputul


Suntem intr-un Ev mediu paralel,unde cea mai evoluata tactică(tehnologie) de lupta a oamenilor era cavaleria ,si uneori magia.
Invazia "Hoardei" Orciilor  ia amploare,ocupand teritoriu după teritoriu și ucigând, ca niște brute, tot ce prind in calea lor. 


            


Din orgoliul orcilor se naste nevoia de a lupta și de a distruge tot ce nu era in conformitate cu credințele și cu scopul lor.
Dar nu numai ei erau orbiti de orgoliu, ci si oamenii, raspunzând la orice actiune cu o reacțiune.



    


Chiar dacă batranii ințelepti prevesteau profetii,cele doua rase erau atat de ocupate una cu cealaltă incât la sosirea celei de-a treia au fost luate prin surprindere. 

 Jocul face referire la ”
ploaia de foc” , cu trimitere indirectă la profeția Apocalipsei . 
Modul cum spune profetul „Until the Sky rained  fire!” reuseste si acum sa imi dea fiori,dovada ca modul cum spui un lucru il catalogeaza ca epic, sau non-epic ;).

Această ploaie este reprezentata de creaturi numite Infernal ,care anunta venirea rasei Undead(Mortii Vii) pentru a corupe si a consuma intreaga planetă.

Morala?  Cand doi se bat, al treilea... cel mai probabil câștigă.


Thrall si Grom Hellscream



Thrall , căpetenia ”Hoardei” este insoțit de Grommash Hellscream,in expediția sa către ascunzătoarea lui Mannoroth, Lordul Văii(specie de demon),recent stapanul teritoriului Orcilor, zona infestată cu Morți-Vii.

Cinematicul prezintă  eforturile amândurora pentru a-l distruge pe Lord:

            


Chiar dacă Grom si-a vândut in trecut sufletul  acestui lord , tot clanul vine pe primul loc,deoarece trebuia sa isi ajute cel mai bun prieten.

După atacul previzibil al lui Thrall, Mannoroth il blochează fără mari probleme, contraatacând furios și cu o eficiență sporită.
Văzându-l nehotarât pe Grom in primă fază, lordul face o greșeală fatală : increderea oarbă in supunerea acestui orc. Acesta este intr-o fază de negare,luptătorul spunându-și probabil : ”Nu trebuie sa il atac,este stapânul și protectorul meu. I-am jurat credință”

 Toate acestea se schimbă atunci când Mannoroth face o a doua greșeală: provocarea unui orc.
 El realizează primejdia in care se află Thrall, și trece in faza a doua( de furie),care ii potențează atacul (Critical Hit ,abilitate specială a Blademaster). Exact atunci când era mai mândru și nu se aștepta să fie atacat, Grom îl atacă,respectând scrierile lui Sun Tzu :”when able to attack,we must seem unable[...]; when we are near,we must make our enemies think we are far away”.

 Astfel, Grom ajunge să recurgă la fapte de vitejie,  sacrificându-și dorința externă a orgoliului său(patronajul și puterea demonică) pentru viața lui Thrall și a tuturor  orcilor asupriți de către Lord(motivație interioară, respectiv eliberare și purificare spirituală).
El trece astfel intr-o fază de acceptare și resemnare,primind respectul și lauda lui Thrall,care îi marchează sfârșitul cu un ultim warcry având semnificație  similară cu salvele de tun (onor militar) pe ritmul cărora sunt inmormantați marinarii.

Recunoașterea in final a rasei de orc,după un numar de ani ma duce cu gandul la urmatorul citat :

”You can take a nigga out of a hood,but never take  the hood out of a nigga



Finalul 


In acest ultim filmulet îl avem pe Archimonde, insusi creatorul rasei Undead acum mai bine de 25,000 de ani. După infrângerea alianței  formate din rasele OrcNight-Elf, si Human , el ascensionează către Copacul Lumii, care simbolizează Axis Mundi(legătura directă dintre Cer si Pamant).
Acesta vrea să isi sporească puterea lui și a creaturilor sale, asimilând energia magică a Marelui Copac, și pentru a deveni nemuritor,ca și rasa Night-Elf.


             


Ultima apărare a Naturii il constituie un druid,Malfurion, care sună din Cornul lui Cenarius , chemând micile spirite ale Pădurii in ajutor.Aparent mici ,dar multe ,reușesc să il distrugă pe atacator, restaurând echilibrul Naturii.

Bineinteles că natura nu ar fi lăsat o singură unitate,indiferent cât de puternică să o destabilizeze, ea fiind un sistem complex, mereu in evoluție,adaptându-se rapid și eficient, chiar si in cele mai grele condiții.


____________________________________________________________________________


Pe final vă reamintesc că ne asemânăm foarte mult cu natura din acest clip.
 Avem destulă energie dormantă,doar să știm să o canalizăm.

Pentru asta avem nevoie de un stimul pentru a ne trezi. Poate fi un prieten, soț, antrenor de sport,yoga(ce vrei tu) , sau propria noastră dorință de schimbare și de a depăși zona de confort.

 Toate acestea se realizează prin disciplină și perseverență.


 Si dacă avem un scop bine definit, atunci avem și energia necesară pentru a-l finaliza!




Daca te-a ajutat acest articol ,mai nonconformist , nu uita sa distribui.

Noapte buna,
 Cinefil Masculin .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu