vineri, 17 ianuarie 2014

The Wolf of Wall Street sub lupă




Pe parcursul celor 3 ore am experimentat  in mare ,dupa cum urmeaza : Uimire , Șoc ,Șoc (droguri) , Uimire  , impresionare pozitiva scurta ,dramatizare +++ , apreciere fata de Leo , Șoc , Scene nud cu nemiluita,tensiune(certuri cu nevasta etc.),  șoc( dezastru), pauză pentru liniștirea spectatorilor,carora déjà li se terminase rezervorul de uimire și șoc pentru întreaga săptămână. și se reia ciclul, cu unele  diferențe.

O treime sau mai mult din el e vorba de distractii( alcool ,sex ,droguri, ca sa fac referire la o piesa prezenta  de peste 10 ani in industria muzicala romaneasca). ¼  e serios, dramatizează. Restul despre strategii financiare , management, planning,si evaziuni fiscale.

Filmul prezinta o reflecție a anilor ”90- o lecție validă din punct de vedere a exceselor și a totodată a expunerii  la substante psihoactive (alcool ,droguri) si la persoane la fel de psihoactive ( mai degraba body-active). Prin urmare e pentru cei open minded.

Observ psihologia invingătorului din cărtile lui Kiyosaki care nu stie la inceputuri ce poate face, a unui individ aflat la inceputul carierei sale, ce il va purta pe drumuri de glorie și pe culmile succesului. Intrebarea este : Până când ,si cu ce preț?


Deși impresia de final, la cald a fost de : ”What the fuck did I Just watch??” ,am decis sa mai stau o zi si sa ii mai dau o șansa. Prin urmare, să inceapa analiza !!


Plusuri [+]

1.      Fie ca e praf si pulbere [ pun intended ;) ] de drogat sau pe cât de treaz posibil , Leonardo Dicaprio continua sa ma impresioneze prin talentul său actoricesc.Personajul portretizat manifesta calități de lider,motivând echipa sa cu care lucrează,și ințelegând nevoile clienților săi.Abordează cu seninătate si degajare problemele,crezând că planurile lui  sunt ”just crazy enough to actually work”
De pildă, incurajează faptele bune, si nu critică eventualele fapte mai puțin bune ale angajatilor săi. Vezi discursul(-rile) motivationale ale sale.
Actorul acesta ma impresionează prin perseverenta lui din ultimii ani.Nenea ăsta chiar vrea Oscarul. Oare o sa il obțină,de data asta?

2.      Momentele critice, de criză. Relația cu nevasta(-le) fiind condimentate. Actorii iși iau in serios rolul. Not to mention generozitatea nevestei blonde.

3.      Simbolul pixului. Pur si simplu fascinant!

4.      Impresia de vacanță pe care ți-o lasă filmul. Iluzia dispare dupa 3h,bineinteles. A doua zi ,la job,baieți(și fete)!


   Minusuri (-)

1.      Prea lung – 3h. Martin Scorsese si-a schimbat stilul.A devenit mai comercial,si s-a adaptat. A mai lungit pelicula.Cel putin din 90 incoace .Prefer Goodfellas de 100 de ori. Filmul acesta a fost obositor,mai ales ca:

2.      Nu am ras cat m-am așteptat să râd.Prima idee pe care am auzit-o de la cunostiintele mele a fost faptul ca e mare comedie.Nu zic ca nenea Capi nu ar fi charismatic,dar come on ! In afara faptului ca am ras la câteva faze (nu 75- 90% din film cum s-au lăudat unii) ,nu pot sa zic ca m-a impresionat cu mult. Pentru curiosi prefer umorul gen stand-up daca mă refer strict la stilul American,dar ma dau in vant la fel de mult si dupa cel englezesc, cu jocuri de cuvinte.Cateodata imi place si umorul de situatie,dar problema cu el este urmatoarea, O situatie cu unul sau mai multe personaje o tii minte. Daca acea situatie se repeta din unele puncte de vedere, devine previzibila si risca sa nu mai amuze publicul la fel. Ce e prea mult strica !

3.      Restul actorilor nu făceau așa treabă bună ca Leo. Prea se vedea diferența netă dintre el și ceilalți.

4.      Prea multă depravare. Vrea sa impresioneze, să șocheze.Dar o prezintă intr-o maniera  liniștita și normală. Ratingul bată-l vina! Până și filmul ”incredibil de bun Machete avea gagici numa bune in el, dar acela era facut la bășcălie.
Ințeleg ca un film să fie condimentat(presărat) cu cateva scene de dragoste,ce-I drept nu asa direct prezentate,de te face sa te intrebi daca nu cumva ai nimerit la vreun film XXX.Toate
 Daca voiam asta, ma uitam la Californication. Per total cam asta a fost, serialul mai inainte precizat, reciclat.
  


Din filmul asta am invățat urmatoarele :


0.      Nu trebuie sa iți placă prea mult ceva(un film) incât sa poți invăța câteva lucruri din el.

1.      Puterea de a visa și de a transforma visele in realitate te țin in viață

2.      Cu oamenii potriviți poți realiza multe. Veți fi surprinși.

3.      Dacă poți vinde lucuri mici, poți să le vinzi și pe cele mari.Mai ales la orice oră din zi. Atitudinea contează

4.      Trebuie sa fii deschis la nou ,dar trebuie sa știi când să renunți,până nu e prea târziu.Buturuga mică răstoarnă carul mare. Plus ,e incredibil cum cele mai mici greșeli pot duce la un dezastru. Fie din grabă (iahtul) sau  din prostie(valiza `magica`), sau din ignoranță (droguri).

5.      Câteodată trebuie sa faci si compromisuri ,dar oare PRETUL nu e prea mare de cele mai multe ori? (relatiile cu familia sau sanatatea ,atacată de variatele substanțe ilegale) Trebuie să știi să te imparți la cei dragi ție. Asta nu și dacă ești un egoist. Atunci e cel mai ușor…

6.      Dacă  nu poți avea grijă de tine ,mai ales in situații critice, atunci nu ești capabil să ai grijă de ceilalți .Aveți exemplul cu drogurile,care duc la reducerea capacității de a merge și a gândi corect și responsabil. (vezi scena cu masina alba - Lamborghini Countach pentru cunoscători, si scena cu telefonul dat in mod pripit. Cele două sunt consecutive).



Per total a fost un film bunicel. Părerile sunt impărțite,și asta cred că il face să aibe succes.La fel ca si celebrele știri de la ora 5 ,sunt controversate și au success.La fel ca Eminem, de cand a aparu si pana in prezent, Putea zice orice si publicul nu se mai satura de el. Vezi melodia `Without me`  In continuare,talk showurile sunt pe aceeasi lungime de unda. Alimentează nevoia publicului de a fi șocat, practic ca un răspuns la dispariția progresivă a simțurilor (suntem din ce in ce mai nepasători ). Ca și mâncarea care nu mai are gust. Și nu numai asta,depărtându-ne  de natură suntem tot mai străini față de ea și de ceilalți oameni.

Deci, acest film reprezintă el insuși un drog.Nuditatea la micile ecrane e ceva normal.Si ca să saturi nevoia si curiozitatea publicului pentru noutate ,trebuie sa dai doza maximă de nuditate și de depravare să obții un răspuns mulțumitor.




Astept parerea ta intr-un comentariu,sau ,mai simplu, in sectiunea de mai jos : 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu