vineri, 26 decembrie 2014

The Kingdom of Heaven

The Kingdom of Heaven


Sursa:cinemagia

Mi-a placut acest film deoarece :

Pentru ca regizor :1.RIdley scott – alien,Prometheus,Exodus.

2. Orlando bloom (Balian of Iberin).Omul simplu care afla de sangele lui albastru,din curiozitate si curaj ,porneste intr-o aventura, lasand totul in urma.

Suflet bun si om corect ,peste tot imparte raiul pe unde trece,si o face intr-o maniera eleganta ,tratand pe toata lumea cu respect pe cat posibil,iar cand ii sunt incalcate limitele,lupta eroic,si ia decizii radicale,dar eficiente.
Se bucura de toate persoanele cu care vine in contact,mai ales,curios din fire, stie ca au cel putin cate o lectie sa il invete. Fie ca ei sunt profesori sau simpli oameni trecatori prin preajma sa.

Nu lasa emotiile sa il diverge de la planul lui initial de a se autodepasi si de a fi aparatorul poporului sau.

Fost fierar munceste cot la cot cu sclavii pe propriile pamanturi,fiindu-le exemplu si oferindu-le incredere,din moment ce este oarecum unul de-al lor pentru o scurta perioada.Mai ales ca o face cu bucurie,si cu un zambet pe buze.Aceasta denota o intelegere profunda a fiintei umane si a nevoilor sale.

E nevoie de apa si fantana nu se sapa?
Sap-o singur,draga ,ca apoi cu ajutor ,dam noi apa la popor !

Trebuie sa mai renunt la televizor,ca numai in reclame o ard J))

Excelent strateg,incearca sa dea sfaturi tactice ,avand un simt al cadrului intreg (BIG PICTURE). Acestea esueaza,datorita neincrederii superiorilor in el.
SPOILER ALERT. Decizia superiorilor ii duce la pierzanie.

Calculat, foloseste armamentul din dotare pentru a apara poporul impotriva lui Saladn.400m – catapulte , 250- arcuri cu sageata. Ulei incins,ignifiat la proximitatea zidurilor cetatii.

Cel mai mult mi-au placut cele doua discursuri motivationale ,urmate de increderea si respectful fata de oamenii lui,care dupa cele doua momente vor apara zidurile cu un eroism nemaintalnit,nici de catre ei insisi :D.

S.A.Si aceasta lupta redutabila ii face pe cei doi lideri ca sa ajunga la o intelegere amiabila. Se vede clar respectul in ochii lui Saladin. Degeaba. Altfel il privesti pe cel care lupta inteligent,si care te lasa sa traiesti.decat cel care vizibil nu ia decizii bune sau lupta necinstit. Am auzit cazuri dintre doi barbati,care dupa o bataie buna au devenit cei mai buni prieteni. Ocazii rare,dar notabile.

Spoiler alert. Vad circularitatea povestii,exact ca in Alchimistul. Nu degeaba ajunge sa fie o lectura populara din cale-afara. Inceputul mai ca seamana cu sfarsitul.
Pe final,vorba batranei intelepte din Moara cu noroc a lui Slavici : “Omul sa fie multumit cu saracia sa,ca,daca-I vorba  ,nu bogatia ,ci linistea colibei tale te face fericit ”

    Acest film se incadreaza in TOP 10 filme vazute de mine. Recomand,mai ales fanilor LOTR,sau celor ce apreciaza o actiune buna,tactica inteligenta si poveste captivanta de tip conflict interior dar si exterior.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu