miercuri, 17 decembrie 2014

Un baiat cu ochelari face cat sute de gropari. Minutul de leadership.



Intr-o noapte friguroasa am vazut un film, (la insistentele unei persoane simpatice) care m-a captivat intr-u totul.Si de ce m-a prins? Deoarece este inspirat din romanul lui Stephen King  si anume :


                             Moviesposters.com


TIpul asta are o imaginatie de sta matza in coada ! Si cititorii pot confirma acest lucru. Pentru cei care nu sunt familiarizati ,va asigur ca sunteti . Cu siguranta ati vazut The Shining ,Pet Sematary sau Dreamcatcher. 

Revenind la film,acesta este despre un profesor universitar,Joyce Reardon,specializata pe fenomene paranormale. Care are o obsesie mentala. Daca era pasiune era dn suflet. Tipa asta se pare ca nu avea alta treaba decat sa colectioneze date si poze despre conacul Rose Red,aflat in Seattle.

Acesta era considerat bantuit,si inchis de zeci de ani,datorita raului augur care il izola de restul orasului. FUN FACT : Inca de la constructia sa ,3 muncitori au murit cat timp lucrau la el ,iar altul ,datorita faptului ca un "ceva anume" i-a luat mintile,si-a ucis unul dintre colegi.

Pe scurt,casa omoara. Si culmea ,doar barbatii. Se pare ca proprietara avea ceva impotriva lor,incepand cu sotul. Ramane sa vedeti voi in film :P.

Colac peste pupaza,cei care au reusit sa intre (si de iesit ba) au observat ceva ciudat la casa. Pe masura ce treceau anii,ei povesteau probabil prin scrisori sau inregistrari audio faptul ca aceasta isi crestea numarul de camere pe care le avea !


Exact ca si un cancer.Creste,distrugand totul in calea lui.

cancerhelpline.in

 Fun fact 2. S.King povesteste despre pasiunea lui medicala inca de cand era copil . A fost de multe ori bolnav ,si aceasta stare l-a militat sa se inteleaga pe sine si sa afle mai multe despre aceasta stiinta. Nu ma mir de motivul invocat mai sus .Creeaza valoare si intriga in viata cititorului/privitorului :D                            
                                                                                              Sursa : "Stephen king  -On Writing"

Considerente preliminare . Tipa e mai ciudata de felul ei. SI asa isi paveaza drumul spre a intalni chestiuni si mai ciudate,care ,poate-poate, reusesc sa ii valideze viata pasiva si neinteleasa.
Aici vad o dualitate. Toata lumea stie ca te poate omori,si se fereste ,iar profesoara-minune pe undeva cauta sa isi comfirme ipoteza. Se vede pe tot parcursul filmului cat de absorbita este de aceasta casa.

Dar ea nu merge singura in aceasta aventura. Cauta sa le puna viata in pericol unor oameni speciali cu variate perceptii extrasenzoriale.Se descurca ei,doara percep bini-di-tat ;)).
 Fiind un lider egoist,nu se gandeste decat la ea,si la interesele proprii, practic sacrificand lucrul cel mai de pret,si anume viata umana pentru a se simti ea bine.

Intrebarea pe care sa ti-o adresezi la fiecare incercare sau propunere a vietii este :

 " SUNT DISPUS SA PLATESC PRETUL ACESTUI  LUCRU ? "

Si nu ma refer la cadoul de Craciun...


Chit ca nu au nu maxim de incredere in ea,totusi se pricepe sa ii adune, si sa le intretina curiozitatea despre acest loc. Expertiza in domeniu o ajuta,cat si pasiunea(Pathos-ul) cu care vorbeste despre acest loc o fac un vanzator al naibii de bun.

"Fa-te frate cu dracul pana treci podul"

O data ce trec de pragul casei, e liniste.... PREA liniste



Un baiat mirat ce pizza are de livrat  apare imediat !
Stephen King cel intrigat !
Ia mai manati maai,
Haai haai !

Butterfunk.com

[chiar cand scriam asta a aparut un tip cu pizza la usa mea. Pacat ca nu era cel de mai sus :))                       Cantam plugusorul amandoi ;) ]

***

.Chiar daca vede oamenii murind in preajma ei,tot ramane maxim de fascinata de puterea casei, stand de multe ori pasiva in timp ce altii(putin mai empatici deca dansa) raman ingroziti de ceea ce vad. Si macar incearca sa caute solutii,de multe ori nu tocmai bune.

Dupa felurite scene de groaza,incredibil de detaliat redate, eroina noastra parca recunoaste ca ar trebui sa faca ceva.. Dar se vede pe ea ca nu s-a gandit asa departe.
 Tocmai ea sa ramana blocata in casa ? sa fie in pragul mortii ? Asta patesc altii,dar nu si ea.

Vedem aici portretul sefului,provenit  dintr-un mediu de-a lui Ceasca` . Limitat,egoist,si indignat ca "altii sunt de vina ca nu se descurca."

Pe scurt,aveau nevoie de oameni capabili sa preia conducerea.

SPOILER ALERT. Unul dintre acestia,Steven Rimbauer,cel mai normal posibil,era mostenitorul de fapt si de drept. De la inceputul filmului statea cu mainile in san,spunand verde ca nu-l intereseaza,ca el oricum va demola casa. Pe scurt nu vrea sa aibe ceva de-a face cu ea.

Dupa ce mor mai multi oameni decat isi permit,ba mai si revin ca stafii, el face ceea ce trebuie. Daca sub tutela profesoarei ticnite echipa a avut numai de suferit, sub conducerea lui sigur se va intoarce situatia inspre bine.

Imi aminteste de Lord of the Rings - The Return Of the King, in care Aragorn accepta sa devina rege si sa preia puterea,ocupandu-si locul de drept pe tronul ce il merita de la bun inceput. Pentru o cauza nobila . Si pentru ca situatia o cere!

La imboldul unor amintiri reprimate,el le imbratiseaza si le intelege, avand incredere in el ,dar si in celelalte persoane,cu care imparte o cauza comuna : Iesirea in siguranta din acest conac ce ii tine captivi.El ii conduce pe supravietuitori exact la cauza problemei,cu intentia de a o taia de la radacina,o data pentru totdeauna.

Cum reusesc ei acest lucru ? Ramane sa va convingeti singuri !


Concluzia : Sub aripa protectoare si increzatoare a unui lider puternic , oamenii sunt capabili de multe lucruri incredibile,mai ales de a creste impreuna cu el.
Daca nu oferi incredere si empatie pe langa expertiza ta , celor pe care ii indrumi,vei indrepta echipa (si pe tine insuti ) spre esec.

Rose Red (2002) este un film excelent. Care va va pune la incercare privirea, imaginatia ,si bineinteles, rabdarea,  Consta in 3 filme separate de 1 ora -1 ora jumatate fiecare, dupa modelul Introducere-Cuprins-Incheiere.
Va asigur ca va va captiva intr-atat,incat nu veti putea rezista sa il lasati pe maine !

***


BONUS pentru cei rabdatori care au citit cu atentie.
Pe modelul "omul intelept isi face iarna car si vara sanie" as dori sa va informez cum sa recunoasteti stadiile premergatoare ale melanomului malign.


Simetrie  Leziune (semn,bubita) ovala sau circulara.= normal
Asimetrie = jumatatea stanga nu e la fel ca si cea dreapta= anormal

Borderline (delimitare,granita cu pielea normala)
Delimitare neta intre leziune si restul = normal
Delimitare imprecisa sau

Culoare 1 culoare = normal
              2 sau mai multe culori - anormal
AICI INTRA SI SANGERAREA !!

Diametru Mai mult de 6 mm sau o crestere rapida in ultima perioada ar trebui sa ridice semne de intrebare.

Evolutie. Orice crestere sau modificare a celor de  mai sus este importanta .

+ F-Familie- antecedente de parinti,frati surori,bunici care au avut un cancer de piele .

Altele : O rana care nu se vindeca
Imprastiere de pigment de la granita ei intr-un loc de piele din jur
Roseata sau umflatura dincolo de granita
Schimbarea de senzatie - mancarimi, sensibilitate, durere
Schimbarea in suprafata unei alunite,intarire(induratie), scurgeri,sangerare sau aparitia unui nodul dedesubtul ei.



Sper sa va fie de folos !
Seara faina,C.M.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu