miercuri, 4 iunie 2014

Cel mai bun SF al anului 2014

X-men days of future past


Inca din vara asteptam cu nerabdare aparitia acestui film. SI am mers impreuna cu alti fani ai genului SF,si nu am fost dezamagit. Lipsa de asteptari si dorinta de a ma bucura de fiecare moment,m-a tinut toate cele 130 de minute lipit de scaun.. Fie ca actiunea se desfasura in prezent sau in trecut, eu eram acolo,in mijlocul actiunii, cu ochelarii pe nas :D


A fost o placere sa il revad pe Hugh Jackman viu si nevatamat.Un zvon spunea ca a suferit o operatie minora la nas,care a lasat o cicatriceee...  Drept sa va spun nu am vazut nimic.Sau nu am bagat de seama.

Dar ceea ce a iesit in evident a fost un alt tip de Wolverine. Daca in benzile desenate sau seriile animate era portretizat ca fiind lipsit de emotii constructive  si fara cea mai mica urma de empatie, aici il vedem temperat, ca si cand ar fi trecut de varsta hormonata a adolescentei. Doar este personajul cheie in acest film. Unul destul de controversat. Pe de o parte lumea s-a cam saturat de el,fiind omniprezent din 2000 incoace. Pe de alta parte,nu ar mai avea haz fara el. Si daca si-a schimbat stilul, il vedem ca un potential lider,consultand si calmand spiritele.Asadar,adio sarit la bataie fara nici o noima.Doar cand situatia o cere,si nu gratuit(pentru rating).


Regizorii vad ca au construit o alta imagine al lui Charles Xavier,mai exact unul mai hippie,care isi reneaga orice putere. Devine pe alocuri mai greu de cap,si mai lipsit de vointa decat originalul Logan (W). Totul spre uimirea publicului. Rating++.  De aici am invatat ca si invatatorii invata de la elevi,si faptul ca si cei mai puternici pot cadea ,urmand un drum cu totul neasteptat. Si totusi,se pot intoarce,doar daca au un scop sufficient de important.

O surpriza placuta a fost regasirea actorului Peter Dinklage (iconicul personaj Tyrion Lannister). Nu imi amintesc ca Dr. Trask sa fi fost pitic in seria animata. Dar talentul nu are nici varsta,nici inaltime. Asa ca spun BRAVO.Tipul asta si-a facut treaba foarte bine,jucand un om cel putin de 2 ori mai in varsta decat el.(are 23 de ani)

Mi-a placut stilul taios si acrobatic al actritei Jennifer Lawrence.E ceva in flerul de fata rea care ii se potriveste perfect. Cu mult mai mult decat in Hunger Games. Mai ales ca nu joaca un rol plictisitor.Face intriga,nu neaparat fiind rea,ci doar ea insasi ;) Parca spune ,facand cu ochiul: “Love me or hate me,it`s the way I am! “  .

De asemenea actorul care l-a jucat pe Beast,si interventiile sale.Asteptam de mult aparitia acestui personaj in scena. De asemenea ,prezenta unui Magneto,mai rezonabil ca de obicei,cel putin momentan. Bineinteles ca mi-a placut duoul I.McKellen si P.Stewart,dar a fost o bucurie sa ii revad pe actorii care i-au jucat si in First Class (2011),acum cu si mai multa experienta!

Actiunea m-a dat gata.Modul creativ al lui Magneto de a distorsiona metalele din jur chiar impinge imaginatia si asteptarile publicului peste limite! Mi-a extraordinar de mult  designul futuristico-badass al Santinelelor in viziunea sec XXI. Si mai ales tranzitia brusca dintre trecut/viitor,axandu-se pe importanta unui singur eveniment, astfel stresand spectatorul, tinandu-l cu sufletul la gura…

 Si felul inventiv de a combina puterile de mutant intre ele intr-o scena rupe stilul. Mai ales ca au adaugat si un pic de umor,ce-I drept genul american cu adolescenti. Hei,doar e Hollywood,nu se puteau abtine nu?

Per total a fost un film pe care a meritat sa dau banii. A meritat asteptarea,din plin ! Daca nu l-ati vazut déjà ,merita sa il vedeti. Aceeasi recomandare,in ordine: cinema,5.1 sau casti!

Noapte buna,
Cinefil Masculin.

De-abia astept 2016,cand va aparea inca o parte a seriei X-Men!


PS. Astept reactia ta despre ce ai citit,intr-una sau mai multe din casutele de mai jos. Mersi .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu